Informatie over het  moorddiner

Hier vind je de nodige info voor het goede verloop van de avond. 

het verhaal

de moordavond

Je bent aanwezig op de tiende huwelijksverjaardag van Josje en Jan. Hun huwelijksverjaardag gebeurt in dezelfde kerk als 10 jaar geleden. Het moet een heel mooie dag worden. Maar niet alles loopt zoals gepland, want die avond ben je getuige van een moord!

Jammer genoeg voor jou, want jij bent ook een verdachte.

Om alles uit te klaren stellen we voor om je onschuld te komen bewijzen, … als je dat kunt tenminste. Zo kunnen we de politie helpen deze mysterieuze moord op te lossen. 

Verdeel volgende rollen

Rollen voor je gasten

Hierbij een overzicht dat je wel best voor jezelf houdt. Je kent de mensen het best, dus kun jij hen deze week een rol geven. De anderen weten best niet wie welke rol heeft (het kan geen kwaad, maar het is leuker als het niet geweten is). Jij mag zeker eens snuisteren in de links. Kopieer de link van die specifieke rol en stuur hem door via Whatsapp, mail, Messenger, naar jouw gasten. Zo hebben ze tijd om zich voor te bereiden op deze leuke avond. 

Als je een rol geheim wil houden (verjaardag) dan kan dat. Zorg eventueel dat die persoon wel wat verkleedkledij heeft de avond zelf. 

Verdeel deze rollen onder je gasten. 8 hoofdrollen (deze moeten zeker verdeeld worden) en de rest zijn rollen naar keuze (=dorpsfiguur):

Mimi – popzangeres

Claire – femme fatale

Josje – artistieke huisvrouw

Mariette – seksuologe / psychiater

Patat – kolonel / geheime dienst

Profijt – Priester

Jan – basketbalspeler

Wim – journalist

Extra rollen, voor de anderen:

Dorpsfiguur – cafébaas, kapster, bakker, beenhouwer, taxichauffeur, winkelbediende, loodgieter, … je gasten kunnen zelf kiezen.

 

Kooktip

Eenvoudig

Deze avond staat in het teken van het spel. Kies daarom om eten te presenteren aan je gasten waarbij je zo weinig mogelijk in de keuken moet zijn.

Kies eerder voor een op voorhand klaargemaakt voorgerecht, een overschotel, een dessert recht uit de ijskast, … zo blijf je zelf het best betrokken bij het spel.

Kies ook voor dranken op tafel ipv voor elk drankje naar de ijskast te lopen.

Het spel loopt van de apero tot na het dessert. Doe je een kaasschotel? Buffet? Dat kan ook. Voor het spel hoef je géén rekening te houden met het aantal gangen of het tijdstip van presenteren. Jouw Mystery-begeleider speelt in op het verloop van de avond en past het spel aan aan de omstandigheden. 

We herhalen gewoon de belangrijkste regel: zorg dat je zoveel mogelijk bij je gasten aanwezig bent (wat altijd een goed idee is 😉 ).

Muziek: om iedereen goed te verstaan is het aan te raden om tijdens het spel de muziek uit te zetten. Tijdens de pauzemomenten en het eten, kan een noot muziek wel voor extra sfeer zorgen. 

afrekenen

hoe Betalen?

Je kan op voorhand overschrijven of de avond zelf betalen cash of via de Bancontact of Payconiq app op je smartphone.